• [?]

Lost d.o.o.

VELEPRODAJA INFORMATIČKE OPREME

• Za pregledavanje naših Internet stranica nije potrebno otkrivanje nikakvih osobnih podataka.

• Svi podaci koje unesete na našim stranicama koristiti će se samo u svrhu koja je prethodno navedena.

• Uneseni podaci neće biti prosljeđeni drugoj stranci.

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

  

1. Uvodne odredbe

Pristupanjem i/ili uporabom Internetskih stranica Lost-a, Korisnik potvrđujete da je pročitao, razumio te da je suglasan s Uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe Lost Internetskih stranica. Ukoliko Korisnik s istim nije suglasan, dužan se suzdržati od korištenja istih, napustiti ih te ne pristupati i/ili koristiti Internetske stranice Lost-a.

Lost d.o.o. obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem EU Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i Zakona o provedi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Lost d.o.o. prepoznaje važnost zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka za korisnike naših usluga i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, stoga je naš cilj ponuditi zaštitu za sve naše operacije te implementirati dosljedne pravilnike i procedure.

Ova izjava o zaštiti privatnosti informira vas o našim praksama zaštite i mogućnostima odabira načina prikupljanja i korištenja podataka o vama, uključujući i podatke prikupljene iz vaših internetskih aktivnosti.

Ova se izjava o zaštiti privatnosti odnosi na sve web stranice Lost d.o.o., domene, usluge, aplikacije i proizvode te na sve naše zaposlene.


Molimo Vas da Politiku privatnosti ‐ Politiku zaštite osobnih podataka (u daljnjem tekstu Politika privatnosti) povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene koje će biti prikazane na stranici.

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja tražene usluge, što  učinkovitijeg odgovora na Vaš upit, radi izvršenja ugovornih obveza prema Vama, za izravan marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Osobni podatci pokriveni sustavom Politike privatnosti: Ime i Prezime, Adresa sjedišta, E‐mail, Broj telefona i/ili faksa, Osobni identifikacijski broj (OIB), video nadzor te ostali podatci koje razmijenite s nama, a želite da ostanu tajni.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu Lost d.o.o., informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.


Vrijeme trajanja Politike privatnost
i

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete  za pravo obrađivati Vaše osobne podatke sukladno naznačenoj svrsi.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna.


Sadržaj Politike privatnosti

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, EC 2019/679 i Zakonom o provedi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Prikupljene podatke ćemo čuvati na primjeren način i osigurati njihovu povjerljivost.

Prikupljene podatke nećemo prosljeđivati trećim osobama bez vašeg izričitog dopuštenja.  

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni.

Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na  svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.  

Lost d.o.o. vam neće slati neželjenu poštu.

Lost d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo osobne podatke koje prikupimo nikome izvan Lost d.o.o. bez Vaše  dozvole.


Tajnost podataka

Prilikom posjeta ovim stranicama Vaši osobni podatci ostaju tajni, osim ako ih ne želite  dobrovoljno otkriti drugim stranama.


Kontrola

Osoba ima pravo uvida u zbirku osobnih podataka, zahtijevati pristup svojim osobnim podatcima i mijenjati ih, pravo na popravak, zaborav, ograničenje obrade, prigovor i prijenos podataka te u svakom trenutku smije  otkazati odobrenje za uporabu osobnih podataka, zahtijevati promjenu podataka ili brisanje iz baze podataka.

To možete učiniti tako da pošaljete zahtjev našem službeniku za zaštitu podataka, pisanim putem ili osobno,  dolaskom na našu adresu.


Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na našim poslužiteljima globalne mreže te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene  pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.


Klauzula o korištenju osobnih podataka

Prikupljeni osobni podatci se koriste isključivo uz privolu ispitanika, a u svrhu rješavanja upita u asortiman Lost d.o.o. te za izvršavanje ugovornih obveza u kojem je ispitanik stranka te se ne prikupljaju u većem opsegu nego što je potrebno.

Podatci se čuvaju onoliko dugo koliko je potrebno da bi se ostvarila svrha za koju su prikupljeni odnosno sukladno zakonskim obvezama društva Lost d.o.o.

Prikupljeni podatci se pohranjuju i obrađuju na području Europske unije gdje je uređena i zajamčena zaštita osobnih podataka i osigurana adekvatna razina zaštite.

Kada je aktivnost obrade temeljena na Vašoj privoli, imate pravo povući svoju privolu u bilo koje doba. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost bilo koje obrade temeljene na Vašoj privoli prije povlačenja.

Prikupljeni podatci se prilikom obrade mogu podijeliti s povezanim i poslovno povezanim osobama Lost d.o.o. pri čemu se vodi računa da povezane i poslovno povezane osobe također osiguravaju adekvatnu zaštitu osobnih podataka.

Ako su prikupljeni podatci nepotpuni, netočni ili neažurni, ispitanik može pisanim zahtjevom zatražiti njihov ispravak ili ažuriranje. Ispitanik može zatražiti informacije o osobnim podatcima kojima raspolaže društvo Lost d.o.o.

Prilikom obrade podataka, Lost d.o.o. poštuje sve relevantne propise u odnosu na zaštitu osobnih podataka.

Obveza čuvanja podataka prestaje ako su podatci potrebni Ministarstvu unutarnjih poslova ili nadležnom državnom odvjetništvu za potrebe obavljanja poslova iz njihove nadležnosti, ako su podatci potrebni sudu ili javnom bilježniku za postupak koji vodi, u slučajevima određenima Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, te ako su ti podatci potrebni poreznom ili drugom nadzornom tijelu u postupku koji ono provodi u okviru svojih nadležnosti.


Statistika poslužitelja

Naši poslužitelji globalne mreže koriste statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih  internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice  prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.)


Upotreba kolačića (Cookies)

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naši poslužitelji globalne mreže mogu koristiti kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu  praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos  korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili  postavljanje virusa na Vaše računalo.

Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice.

Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.


Poruka elektroničkom poštom

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e‐poštu) s osobnim podatcima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e‐pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.


Poveznice

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših internetskih stranica upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj.

Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s našom Politikom privatnosti, ili u vezi sa svojim iskustvima s  ovom internetskom adresom, molimo vas da nam se javite.


Promjene i prestanak uvjeta korištenja

Lost d.o.o. pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove internetske lokacije  te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni.


Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja vezana uz privatnost, molimo kontaktirajte službenika za zaštitu podataka Lost d.o.o.: Tel. 01‐8000‐710 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Lost d.o.o. Kreše Golika 7, Zagreb


Zadnja izmjena/dopuna: 05.10.2018.